PSD si Dragnea au anuntat un contra miting la Iasi, pentru data de 9 Mai, in intervalul orar 14.30 – 19.00, in Piata Unirii. La acest contra-miting vor fi adusi cu autocarul sustinatori din toate orasele Moldovei. Se estimeaza un numar de 40.000 de participanti.

Dragnea si PSD au anuntat ca vor sa organizeze un miting de 40.000 de persoane la Iasi, chiar in ziua summit-ului UE de la Sibiu. Probabil, Dragnea vrea sa isi ia revansa pentru faptul ca in urma cu doua saptamani a fost huiduit si apostrofat de cateva sute de oameni.

Pe 9 Mai, incepand cu ora 15:00, ne strangem in Piata Unirii din Iasi sa aratam ca Iasul nu e rosu, Iasul nu e PSD, si ca Iasi merita mai mult decat PSD! Romania merita mai mult decat PSD!”.

Pe retelele de socializare, insa, iesenii s-au mobilizat deja, spunand ca asta este un afront asupra intregii comunitati. „Iasul nu e rosu” este mesajul principal pe care vor sa il transmita iesenii, primarul Chirica anuntand ca se asteapta chiar si la incidente.

Ma astept la incidente. Din punctul meu de vedere, este o data prost aleasa. Nu as fi propus niciodata desfasurarea unui miting electoral in acelasi timp cu Ziua Europei, mai ales pe fundamentul unei nemultumiri generale a populatiei Romaniei, si mai ales in ziua in care are loc summitul de la Sibiu. Avand in vedere ca fiecare pasare pe limba ei piere, asta este situatia. (…) Eu cred, si intr-un fel si sper, ca domnul Dragnea sa inteleaga ca poate sa vina si de 10.000 de ori la Iasi, dar nu se va schimba nivelul de simpatie a iesenilor fata de dumnealui. Si nici macar nu are de-a face cu persoana mea. Este un nivel de simpatie care se manifesta in spatiul public discutand cu cetatenii, fara sa aducem o implicatie politica sau o ranchiuna politica care s-a perpetuat de-a lungul timpului„, a declarat primarul Chirica, pentru AGERPRES.